Bayat Gazetesi - Bayat Haber Sitesi
HV
03 MAYIS Cuma 14:04

Tek Kurtuluş Üretim.

Kadir Mandal
Kadir Mandal
Giriş Tarihi : 28-12-2023 17:10

Değerli Bayat Gazetesi Takipçileri 

Öncelikle yeni platformumuz tüm hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olsun.

Amacımız burada ilçemize bir nebzede olsa sesimizi duyurmak ve gelişmesine ön ayak olmaktır.

Bayat'ta yakın bir zamana kadar kıraç arazilerde tarım yapılıyordu.
Son zamanlarda gelişen teknoloji ve gelişen tarım metodları, ilçemizdede az da olsa Tarım sektörüne heves eden kardeşlerimizin öncülüğünde gelişmeye başladı.

Bayat' ta tarıma destek veren biri olarak bilen bilir Rahmetli babamda ( Süleyman MANDAL ) Bayat çiftçisine ve her kesime yardımcı olmayı kendine bir görev bilmiş biriydi. Nurlar içinde yatsın. Ben çok Zor zamanlardan geçtim, geçiyorum onun yokluğunda, Emirdağ ' da çalıştığı süre zarfında hep bayatı ve bayatlıları düşünmüş elinden geldiğinin fazlasını yapmaya çalışmıştır.
Bende Rahmetli Babam ' dan gördüğüm ve babamın hizmet anlayışını kendime düstur edinerek değerli çiftçilerimize yada çiftçi olmak isteyen değerli kardeşlerimize elimden geldiği dilimin döndüğü kadarıyla yardımcı olmaya çalıştım, çalışacağım da..

İlçemiz ekonomik açıdan kalkınan bir ilçe değildir.
Şu kesinlikle bilinmelidir ki bana göre İlçemizin kalkınması ÜRETİM ile olacaktır. Üretim olursa ilçemiz kalkınır yeni olanaklar doğar sözü uzatmaya hiç gerek yok ilçemize nakit para akışının sağlaması gereklidir.
Bunun içinde tek çaremiz üretmekten geçer.
Son yıllarda ilçemizde üretim atağı oluşmuş
başta Patates olmak üzere
Fasülye,
Şeker Pancarı,
Mısır(Dane,Slaj),
Kavun, Karpuz,
Çilek (Ticari boyutta yapanlar var) üretimi gerçekleşmektedir. 
Kıraç arazilere ekilen ürünleri saymıyorum bile kendi hayvanının yem ihtiyacını karşılayabilen bir ilçe durumuna gelmiştir.
Bu ürünlerin üretilmesi belki burada yaşayanlar farketmeyebilir ama ben yıllardır Emirdağ ' da yaşamış biri olarak ilçemize çok katkı sağladığı düşüncesindeyim. 

İnanıyorum ki ilçemizi üretim kurtaracaktır ve hepimizin gücü ve elbirliğiyle . . . 

Saygılarımla

YORUMLAR
DİĞER YAZILARI Bayat Tarımı